Vitaliteitsmanagement

Wat is vitaliteitsmanagement?

Vitaliteitsmanagement is het continu bevorderen van de vitaliteit en de duurzame inzetbaarheid binnen een organisatie. Door hier een proactief beleid op te voeren blijven uw medewerkers gezond en komen ze met plezier naar het werk.

Het woord vitaliteit komt van het Latijnse ‘Vitae’. De betekenis van het Latijnse begrip is ‘leven’ en gaat over het laten stromen van energie door het lichaam. Door deze energie met controle te begeleiden, voelt iemand zich fit, sterk en actief, zowel geestelijk als lichamelijk.

Vraag hier de brochure aan.

Heeft u een vraag over vitaliteits- management?
Download dan nu de brochure!

Welke factoren bepalen of iemand meer of minder vitaal is?

Een persoon is vitaler wanneer hij of zij in staat is zelf regie te hebben op zijn of haar eigen leven. Iedereen is in staat de verantwoording te nemen over zijn eigen vitaliteit, maar die verantwoording moet dan wel op de juiste manier worden ondersteund. Ook sport en beweging spelen een belangrijke rol bij vitaliteit. Sport en beweging zijn middelen die bijdragen aan een vitaler en productiever leven. Daarnaast zijn voeding en slaap van groot belang bij vitaliteit.

Vitaliteitsmanagement helpt uw medewerker om zich op deze vlakken te verbeteren.
In de vorm van workshops en de door BOLvitaal begeleide (deel)projecten krijgen uw medewerkers de juiste kennis aangereikt voor een gezond voedingspatroon, genoeg ontspanning en genoeg rust. Tevens leren ze hoe ze de regie kunnen nemen over hun fysieke en mentale gezondheid.

Wat levert het traject vitaliteitsmanagement op?

Vitaliteitsmanagement biedt handvatten aan werkgevers en werknemers om actiever bezig te kunnen zijn met het leiden van een gezond en productief leven. Binnen uw organisatie zorgt dit voor:

  • Betere resultaten
  • Een stabielere organisatie
  • Gezondere en beter gebalanceerde medewerkers
  • Meer betrokkenheid respect van medewerkers
  • Meer bereiken met minder inspanning, zowel zakelijk als privé

Klik hier Terug naar de trajecten?