Vitaal leiderschap

Wat is vitaal leiderschap?

Niemand wordt als een vitale leider geboren. Gelukkig kan iedereen met de juiste coaching en training wel leren een vitale leider te worden. Het management van een organisatie is de drijvende kracht achter het continu agenderen van duurzame inzetbaarheid, maar heeft daar wel de juiste handvatten voor nodig. Een gebrek aan vitaliteit in een organisatie brengt grote (financiële) risico’s met zich mee. Het (lijn)management heeft de taak om, samen met HRM, die risico’s af te dekken.

Vraag hier de brochure aan.

Heeft u een vraag over vitaal leiderschap?
Download dan nu de brochure!

Waarom hebben we vitale leiders nodig?

Een vitale medewerker presteert beter, is pro-actiever en gaat beter om met veranderingen binnen uw organisatie. Tevens is een vitale medewerker minder vatbaar voor (langdurig) verzuim. Het doel van vitaal leiderschap is het vergroten van de effectiviteit van het management om zo de gezondheid en betrokkenheid van medewerkers binnen de organisatie, het team en tussen collega’s te verbeteren. Om dit te bewerkstelligen zullen leidinggevenden hun team op de juiste manier moeten kunnen motiveren.

Hoe wordt je een vitale leider?

Het traject “Vitaal leiderschap” geeft de leidinggevende de benodigde vaardigheden om grip te krijgen op duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Tijdens dit traject worden aan de hand van theorie en praktijkcasussen van andere organisaties leidinggevenden getraind om duurzamer leiding te geven. Elke workshop is een combinatie van dialoog, directief leren en actieve reflectie. Er is veel ruimte voor interactie tussen en met de deelnemers.

Persoonlijk contact?

Heeft u een vraag over onze trajecten?
Neem dan direct contact met ons op.

Wat levert een vitale organisatie op?

Mensen moeten steeds langer doorwerken. Daarnaast zijn oudere medewerkers vaak minder productief, zeker bij fysiek belastende beroepen. Ook het feit dat steeds meer (jonge) mensen burn-outklachten ervaren is een ontwikkeling die veel managementteams bezig houden. BOLvitaal helpt leidinggevenden om deze onderwerpen aan te pakken en blijvend te verbeteren.

16%

Betere prestatie

27%

Minder verzuim

12%

Meer klantgroei

18%

Meer productiviteit

Klik hier Terug naar de trajecten?