Psychosociale Arbeidsbelasting

Waarom de PSA vragenlijst?

Deze vragenlijst is voor organisaties die direct de PSA op zowel individueel niveau als op groepsniveau in kaart willen brengen. De vragenlijst is zo opgemaakt dat na het invullen direct concrete adviezen worden gegeven om PSA te verbeteren.

Persoonlijk contact?

Heeft u een vraag over onze onderzoeken?
Neem dan direct contact met ons op.

Wat houdt de PSA in?

PSA is één van de belangrijkste factoren die invloed hebben op verzuim. Eén derde van het ziekteverzuim binnen organisaties heeft te maken met PSA. Toch wordt hier vaak nog te weinig aandacht aan besteed. PSA is een verzamelbegrip voor factoren die stress veroorzaken. Voorbeelden van deze factoren zijn pesterijen, werkdruk, discriminatie en/of geweld. Deze factoren kunnen zowel lichamelijke als psychische klachten veroorzaken. In veel gevallen resulteert dit in langdurig ziekteverzuim of arbeidsongeschiktheid.

Wat levert de PSA uw organisatie op?

Met de PSA-vragenlijst krijgen de werkgevers en werknemers inzicht in de “PSA-status”. Wanneer de vragenlijst is ingevuld volgen er direct concrete adviezen. Deze adviezen geven handvatten hoe een niet-gebalanceerde PSA herkend wordt en hoe het voorkomen kan worden. Dit resulteert uiteindelijk in minder burn-out klachten, minder werkstress en minder ziekteverzuim.

Klik hier Alle onderzoeken?