Leefstijlscan

Waarom de Leefstijlscan?

De Leefstijlscan is bedoeld voor organisaties die een proactief leefstijlbeleid willen voeren. Deze scan creëert bewustwording over een gezonde leefstijl. De scan zorgt er tevens voor dat gericht de verbetergebieden in relatie tot gezond(er) leven inzichtelijk worden gemaakt.

Persoonlijk contact?

Heeft u een vraag over onze onderzoeken?
Neem dan direct contact met ons op.

Wat houdt de Leefstijlscan in?

De Leefstijlscan wordt aangeboden op het duurzaam inzetbaarheidsportaal van BOLvitaal. Wanneer de deelnemer de vragenlijst heeft ingevuld zijn direct de resultaten zichtbaar voor uw medewerker. Hierbij worden per leefstijlfactor enkele adviezen gegeven. Die leefstijlfactoren zijn:

Roken en Alcohol

Sociale steun

Actieve houding

Slaap

Voeding

Beweging

Wat levert de Leefstijlscan uw organisatie op?

Voorkomen is beter dan genezen. Voor verzuimpreventie is het van belang om te investeren in goede, gezonde en veilige voeding. Ook de arbeidsomstandigheden zijn van groot belang. Deze scan stipt deze onderwerpen aan en maakt voor uw medewerkers inzichtelijk hoe ze scoren op deze elementen. De resultaten worden gepresenteerd in de vorm van een stoplicht per onderdeel. Groen is goed, oranje is matig en bij rood dient er iets te veranderen. Hierdoor worden medewerkers zich bewust van hun mentale en fysieke gezondheid.
De werkgever krijgt een (uiteraard geanonimiseerde) groepsrapportage waarin te zien is hoe de leefstijl van de organisatie ervoor staat.

Klik hier Alle onderzoeken?